Tulevia tapahtumia

KIITOS

Kiitos sinulle hyvä Janakkala-Seuran jäsen, lehtemme lukija Janakkalassa ja muualla Suomessa sekä maailmalla. Kiitos kaikille täällä Janakkalassa, myös maakunnallisesti ja valtakunnallisesti.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, erityisesti Janakkalan kunnalle koko puheenjohtajakauteni aikaisesta rakentavasta yhteistyöstä rakkaan kotiseutumme hyväksi. Olemme kaikki  yhdessä toimiessamme aina varmasti yhdessä enemmän.

Kiitokseni myös Janakkala-Seuran hallitukselle pitkäaikaisesta yhteistyöstä. Erityiskiitos sihteerillemme Eija Paturille ja varapuheenjohtaja Raakel Henttoselle. Pitkän ajan seurassa aktiivisesti toimineina myös he luopuvat työstään Janakkala-Seurassa antaakseen tilaa uusille vaikuttajille.

Seuran puheenjohtajuus ensimmäisenä naisena  on mahdollistanut kotiseututyön laajan toimintakentän paikallisesti, maakunnallisesti ja valtakunnallisesti. On ollut suurenmoista mitä kaikkea olemme näinäkin vuosina  yhdessä aikaansaaneet.  Toivotan menestystä edelleenkin kotiseututyön parissa pitäen toiminnassa mielessä  Suomen Kotiseutuliiton strategian RAKKAUDESTA KOTISEUTUUN.

Kotiseututyö ei ole pelkästään yhdistystoimintaa. Rakkauttaan kotiseutuun voi osoittaa niin monelle tavalla:
tykkäämällä naapureistaan, auttamalla lähimmäisiään, kuuntelemalla ja olemalla läsnä, myönteisyydellä, ilolla, naurulla, vuorovaikutuksella,  arvostamalla ja kunnioittamalla menneitä sukupolvia ja oman sukunsa muistoa, muuttamalla kotiseudulleen takaisin …

Tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio on  Koko Suomi kiittää –hankkeen suojelija. Mukaan kutsutaan kaikki Suomen kunnat osoittamaan kiitollisuutta edellisille sukupolville. Tavoitteena on järjestää kiitosjuhlia tai tempauksia, joissa kunniavieraina ovat paikalliset ikäihmiset.

Onnea Janakkala-Seuran uudelle puheenjohtajalle Jouko Lahtiselle ja varapuheenjohtaja Risto Ojalalle. Uusille hallituksen jäsenille Maria Penttiselle, Tiina Vesalalle ja Anja Kuopalle. Hallituksessa jatkavat Markku Selinummmi, Juhani Heinemaa, Katja Lahti ja Jarmo Tuominen. Menestystä kotiseututyössä!

Elisa Göös

Hämeen Heimoliiton hallituksen puheenjohtaja
Suomen Kotiseutuliiton Kanta-Hämeen valtuutettu

—-

TERVETULOA

Janakkala-Seura ry:n vuosikokoukseen. Kokouksen jälkeen kahvitarjoilu ja keskustelutilaisuus aiheesta ”Mitä kotiseutu sinulle merkitsee 100-vuotiaassa Suomessa”.

Keskiviikkona 8.3. klo 17.30 Kahvila Poikkeukseen (kirjaston aula) os. Koulutie 2 a, Turenki.

Keskustelussa ovat mukana kunnanjohtaja Tanja Matikainen, kunnanhallituksen pj. Reijo Löytynoja, valtuuston pj. Merja Taponen, kunnan nuorisovaltuusto ja nuorisosihteeri Sanna Laine, kirkkovaltuuston pj. Auvo Taponen sekä Helsingin tietokeskuksen johtaja emeritus, kaupunkipolitiikan tuntija Eero Holstila.

Juontajana Janakkala-Seura ry:n puheenjohtajuuden jättävä Hämeen Heimoliiton hallituksen pj. ja Suomen Kotiseutuliiton Kanta-Hämeen valtuutettu Elisa Göös.

Janakkala-Seura ry:n vuosikokous ke 8.3.2017 klo 17.30 Kahvila Poikkeuksessa (kirjaston aula) os. Koulutie 2 a Turenki. Käsitellään sääntömääräiset asiat.

—-

Janakkala – Seura ry:n vuosikokouksessa 23.3. valittiin jo nyt aktiivisesti toiminut hallitus uudelleen vuodelle 2016. Puheenjohtajana jatkaa Elisa Göös, varapuheenjohtajana Raakel Henttonen ja sihteerinä ja rahastonhoitajana Eija Paturi. Janakkala ennen ja nyt – lehteä toimittaa toimittaja Jarmo Tuominen apunaan Raakel Henttonen ja Elisa Göös. Seuran mittavasta arkistosta vastaa Juhani Heinemaa. Hallituksen muut jäsenet ovat Markku Selinummi, Risto Ojala, Jouko Lahtinen ja Katja Lahti.

JANAKKALA ENNEN JA NYT -lehtijanakkala-1

Janakkala ennen ja nyt -lehti on myynnissä Turengin ja Tervakosken kaupoissa. Lehden hinta on 20 euroa.

Jos asut muualla ja haluat tilata lehden itselleni, ota yhteys seuramme jäseniin. Saat sen postiennakolla.

 

ELOJUHLILLA KOTISEUTUAIHEINEN KILPAILU

Janakkala Seuran osastolla Elojuhlilla 27.8. järjestettiin kotiseutuaiheinen kilpailu. Kilpailuun vastasi lähes viisikymmentä janakkalalaista.

Voittajat ovat Reijo Kosonen, Kaisu Lindsten ja Eero Ylitalo. Kirjapalkinnot on toimitettu voittajille.

Tässä vielä kilpailukysymykset ja oikeat vastaukset (liite)

oikeat-vastaukset_2016

JANAKKALA JUHLA ON YHDESSÄ KUNNAN PÄÄJUHLAN KANSSA 27.8.

Janakkalan kunnan 150-vuotispäivää vietetään 27.8.klo 11–19 Turengin koulun kentällä. Pääjuhla ja juhlatilaisuus on Turengin koulun juhlasalissa klo 14-16. Pääjuhla on avoin kaikille.

Elojuhlan teemoja ovat kotiseutu, paikallisuus, historia, käsityöt ja sadonkorjuu

Lue lisää www.janakkala.fi/150
DIGIKUVAKISA NUORILLE

Janakkalan juhlavuoteen liittyen olemme jo julkistaneet valokuvauskisan, jonka aiheena on ”Parasta Janakkalassa”. Kisaan voivat osallistua 1996 syntyneet ja sitä nuoremmat enintään kolmella kuvalla/kuvaaja. Palkintoina 200,100 50 euron lahjakortit. Kuvia tulee esille myös juhlavuoden näyttelyyn. Kuvat 30.6.mennessä osoitteella elisa.goos@pp.inet.fi